Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. május 17., szombat

                            Palacsintába töltött káposzta


Már megint palacsinta. Igen, hisz olyan sokféleképp készíthetjük el. A kínai kelt azért kedvelem, mert kevésbé intenzív az íze, mint a kelkáposztáé, viszont finom zsenge és roppanós. Palacsintába töltve, tartalmas előételt kaphatunk.

Hozzávalók:

  • 20 dkg kínai kel
  • 2 ek. olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főző tejszín
  • 1 kk. őrölt kömény
  • 1 ek. tejföl
  • 1 ek. liszt
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • pirított köménymag
  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 4 dl tej
  • 1 dl szódavíz
  • olaj a sütéshez
Így készül:
A palacsintákat süssük ki és takarjuk le, hogy ne száradjon ki. A káposztát csíkozzuk fel, és az olajon pároljuk meg , lefedve. Adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, öntsük fel a tejszínnel. Keverjük hozzá a tejfölt,köményt, sózzuk, borsozzuk és forraljuk fel. Keverjük hozzá a lisztet szép lassan adagolva, hogy csomómentes legyen. Töltsük meg a palacsintákat, és szórjuk meg felaprított petrezselyemmel, és pirított köménnyel.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése