Könnyed, friss, hűvös, és epres. Egyszóval mosolyfakasztó.
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 3 dkg porcukor
- 13 dkg liszt
- csipet só
- 1 tk. piros ételfesték
- 25 dkg eper
- 25 dkg mascarpone
- 3 dl epres joghurt
- 4 ek. porcukor
- 1 tasak zselatin fix
- 2 dl habtejszín
- 1 tasak habfixáló
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tojásokat verjük habosodásig a cukorral,és keverjük hozzá a színezőt. A lisztet szitáljuk át, és a sóval együtt lassan keverjük a masszához. Egy 18x30 cm-es tepsit vajazzunk és lisztezzünk ki, simítsuk bele a masszát. Tegyük a sütőbe, és süssük 20-25 percig.
A mascarponét keverjük el a cukorral és a joghurttal, majd elektromos habverővel adjuk hozzá a zselatint is.
A kihűlt piskótát vízszintesen vágjuk ketté, és mascarponés krém felével kenjük meg. az eper 2/3-át szeleteljük fel, és terítsük meg vele a krémet. A tejszínt verjük fel félig, adjuk hozzá a fixálót, majd verjük keményedésig. Habzsákba töltve nyomjunk rózsákat az eper sorra, a piskóta felső részét kenjük meg a maradék krémmel, úgy helyezzük a tejszínre. Újabb tejszínrózsákat nyomunk a süti tetejére, és díszítsük eperszeletekkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése