A frittata, olasz eredetű étel, ami ugyan hasonlít az omletthez, de nem serpenyőben készítik el. Alap alkotóeleme, a sonka, hagyma, fokhagyma, az édes pepperoni, szerecsendió,és a fontina sajt.
Tradicionálisan " hálaadás" alkalmával készítették hús nélkül. Nagyon sok variációja lehet a zöldségek hozzáadását illetően. Most egy egyszerű, hús nélküli " ősomlettet" készítettem el.
Hozzávalók 4 főre:
- 50 dkg burgonya
- 6 db tojás
- 2 dl tejszín
- 10 dkg spenót
- 8 dkg vaj
- só
- fehér bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg fontina vagy parmezán
A burgonyát tisztítsuk meg, szeleteljük és vágjuk csíkokra. Sós vízben félkeményre főzzük.
Szűrjük le, ne maradjon vizes. A spenótot mossuk meg, és vágjuk csíkokra, szintén csepegtessük le.
A tojásokat keverjük el a tejszínnel. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, futtassuk meg rajta a lepréselt fokhagymát. Öntsük hozzá a tojásos keveréket, sózzuk, borsozzuk és gőz felett keverjük addig , míg besűrűsödik. Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a burgonyát és a spenótot. Vajazzunk ki egy kisebb tepsit, és öntsük bele a masszát. Szórjuk meg reszelt sajttal, és 160 fokos sütőben süssük, aranysárgára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése