Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. május 2., péntek

                  Egyszerű vaníliakrémes palacsinta
                                          eperrel

Finom, finom és finom ! Olyan egyszerű a kijelentés, mint maga a desszert elkészítése.
Essünk is neki gyorsan, és készítsük el, akár anyák napjára.

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szódavíz
  • csipet só
  • 3/4 dl olaj
a krémhez:

  • 3 dl tej
  • 2 ek. cukor
  • 2 ek. liszt
  • 1/2 vaníliarúd
  • 2 tojássárgája
  • 10 szem eper
Így készül:
A hozzávalókból 1/2 dl olajjal készítsünk palacsintatésztát, és a maradék olajon süssük ki a palacsintákat.
A krémhez forraljuk fel a tejet a cukorral, és a vaníliarúd kikapart belsejével . Keverjük hozzá a lisztet, sűrítsük be, húzzuk le a tűzről és keverjük bele a tojássárgákat.
Az epreket tisztítsuk meg, szeleteljük fel. A palacsintákat hajtsuk félbe, töltsünk bele vaníliakrémet, szórjuk meg eperrel és csavarjuk fel. Díszítsük ízlésünk szerint eperszemekkel.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése