Eperszezon ide, eperszezon oda, akkor jó az epres süti, ha friss eperrel készül.
Ha pedig az eperhez túró is társul, hát nekem az nagyon fincsi. Ez mind-mind csokis piskótába töltve.
Hozzávalók a piskótához:
- 3 dkg reszelt étcsokoládé
- 3 tojássárgája
- 2 ek. víz
- 5 db tojásfehérje
- 1 cs. vaníliás cukor
- 8 dkg kristálycukor
- 8 dkg liszt
- 35 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 1 cs. zselatinfix
- 8 db eper
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1 tk. reszelt csokoládé
A túrót keverjük ki a cukorral, citromhéjával, a csokival és a zselatinnal, majd adjuk hozzá az eprek átpasszírozott levét. Tegyük hűtőbe, és álljunk neki tekercs alapjának.
A tojásokat válasszuk szét, 3 sárgáját keverjük ki a vaníliás, 5 fehérjét a kristálycukorral.Forgassuk össze a kétféle masszát, majd keverjük el benne a csokit,és szitájuk hozzá az átszitált lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsiben süssük 180 fokon 10 percig.
Borítsuk egy tiszta konyharuhára, és várjunk míg kihűl. Ekkor húzzuk le róla a papírt, és töltsük meg a túrós krémmel.Tekerjük fel, és folpakba csomagolva, tegyük hűtőbe néhány órára.
Díszítsük eperrel, és csokiforgáccsal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése