Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. május 19., hétfő

                             Túrókrémes csokis tekercs

Eperszezon ide, eperszezon oda, akkor jó az epres süti, ha friss eperrel készül.
Ha pedig az eperhez túró is társul, hát nekem az nagyon fincsi. Ez mind-mind csokis piskótába töltve.

Hozzávalók a piskótához:

  • 3 dkg reszelt étcsokoládé
  • 3 tojássárgája
  • 2 ek. víz
  • 5 db tojásfehérje
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 8 dkg kristálycukor
  • 8 dkg liszt
a krémhez:

  • 35 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs. zselatinfix
  • 8 db eper
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 tk. reszelt csokoládé
Így készül:
A túrót keverjük ki a cukorral, citromhéjával, a csokival és a zselatinnal, majd adjuk hozzá az eprek átpasszírozott levét. Tegyük hűtőbe, és álljunk neki tekercs alapjának.
A tojásokat válasszuk szét, 3 sárgáját keverjük ki a vaníliás, 5 fehérjét a kristálycukorral.Forgassuk össze a kétféle masszát, majd keverjük el benne a csokit,és szitájuk hozzá az átszitált lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsiben süssük 180 fokon 10 percig.
Borítsuk egy tiszta konyharuhára, és várjunk míg kihűl. Ekkor húzzuk le róla a papírt, és töltsük meg a túrós krémmel.Tekerjük fel, és folpakba csomagolva, tegyük hűtőbe néhány órára.
Díszítsük eperrel, és csokiforgáccsal.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése