Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. május 21., szerda

                                     Kukoricás császárka

Kukorica liszttel sütöttem már kenyérfélét többször is, kukoricadarával viszont még sosem. 
Bagettnek indult, de készült néhány császárzsemle is a tésztából.

Hozzávalók:

  • 80 dkg BL 80 liszt
  • 20 dkg kukoricadara
  • 1 kocka élesztő
  • kb. 7 dl langyos víz
  • 2 tk cukor
  • 1 ek. só
Így készül:
A lisztet keverjük el a kukoricadarával, készítsünk kis mélyedést szórjuk bele a cukrot, morzsoljuk rá az élesztőt, és kevés langyos vízzel keverjük el. Letakarva pihentessük 10 percig, majd a maradék vízzel és sóval gyúrjunk tésztát. Kelesszük duplájára, majd osszuk 14 egyforma részre ,  és kb. 40 cm hosszúságúra sodorjuk mindegyiket.
Először készítünk egy csomót, majd a jobboldali felülről lelógó tésztát a csomó alá hajtjuk,megfordítjuk és a tészta másik lelógó részét is átbújtatjuk.
Sütőlemezre rakjuk, kellő távolságra, és kelesszük 45 percig.Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra,a sütő aljába tegyünk egy kis lábos vizet a kellő páraképződéshez. Spricceljük meg langyos vízzel a császárkákat, és szórjuk meg szezám, vagy lenmaggal. kb. 20 perc alatt készre sül.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése