Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. május 22., csütörtök

                                   Gombás csirkeleves

Leves nélkül nincs ebéd! Nekem, ha ilyen tartalmas a leves nem is kell más. Tartalmas, de ugyanakkor könnyű is, hisz csirkehússal készül. Többnyire csirkemellet használnak a hasonló levesekhez, nálam a comb a befutó, mert sokkal ízesebb és szaftosabb része a kapirgálónak.

Hozzávalók:

  • 1 fej főzőhagyma
  • kevés olívaolaj
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 50 dkg filézett, bőrözött csirkecomb
  • 10 dkg mirelit zöldborsó
  • 2 ág tárkony,vagy 2 tk. szárított
  • kis csomó petrezselyemzöld
  • 20 dkg konzerv csiperkegomba
  • 1,5 dl tejszín
  • só, bors
Így készül:
A húst és a zöldségeket kockázzuk fel, az apróra vágott hagymát pirítsuk meg az olajon. 
Dobjuk rá a húst és a zöldségeket, öntsük fel 1.5 l vízzel, adjuk hozzá a borsót, a felaprított tárkonyt és petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk és főzzük addig míg a hús puhára fő.Ekkor adjuk hozzá a gombát és a tejszínt,majd forraljuk össze.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése