Leves nélkül nincs ebéd! Nekem, ha ilyen tartalmas a leves nem is kell más. Tartalmas, de ugyanakkor könnyű is, hisz csirkehússal készül. Többnyire csirkemellet használnak a hasonló levesekhez, nálam a comb a befutó, mert sokkal ízesebb és szaftosabb része a kapirgálónak.
Hozzávalók:
- 1 fej főzőhagyma
- kevés olívaolaj
- 3 db sárgarépa
- 2 db petrezselyemgyökér
- 50 dkg filézett, bőrözött csirkecomb
- 10 dkg mirelit zöldborsó
- 2 ág tárkony,vagy 2 tk. szárított
- kis csomó petrezselyemzöld
- 20 dkg konzerv csiperkegomba
- 1,5 dl tejszín
- só, bors
A húst és a zöldségeket kockázzuk fel, az apróra vágott hagymát pirítsuk meg az olajon.
Dobjuk rá a húst és a zöldségeket, öntsük fel 1.5 l vízzel, adjuk hozzá a borsót, a felaprított tárkonyt és petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk és főzzük addig míg a hús puhára fő.Ekkor adjuk hozzá a gombát és a tejszínt,majd forraljuk össze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése