Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. április 7., hétfő

                              Pácolt csirkemell céklasalátával

Itt az ideje annak, hogy arra is gondoljunk mi lesz a nagy húsvéti eszem-iszom után. Tükörbe nézünk és nem hiszünk a szemünknek. Na és a nyári ruhafőpróbáról ne is beszéljünk. Valamit tenni kell, együnk egy kicsit kalóriában szegény, ám finom falatokat.

Hozzávalók:

  • 1 db csirkemell filé
  • 2 dl paradicsomlé
  • 1 tk. dijoni mustár
  • só, bors
  • 1 ek. olívaolaj
  • 3 db cékla
  • 1 db sárgarépa
  • 2 ek. balzsamecet
  • só, bors, nyírfacukor
  • kevés olívaolaj
Így készül.
A csirkemellet ketté választjuk, a paradicsomlét elkeverjük a mustárral, olajjal és a fűszerekkel. Beleforgatjuk a húst és lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük. 
A céklát és répát káposztareszelőn lereszeljük, és kevés olajon kicsit megpároljuk. Hozzáadjuk az ecetet sót,cukrot borsot , összepároljuk.
A húst egy picit lepirítjuk, egy kevés vizet adunk hozzá és puhára pároljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése