Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. április 8., kedd

                                     Olasz húsvéti torta

Érdekel, más országok hogyan készülnek a húsvétra, milyen ételek készülnek más vidékeken.
Ez a recept azért tetszett meg, mert bárki számára elérhető alapanyagokból készül, és nem utolsó sorban egészséges is. A ricotta azaz savótúró, gazdag fehérjében , laktózban és kalciumban. A spenót vastartalmáról híres, és nem utolsó sorban a tojás mint fehérjebomba.

Hozzávalók:

  • 40 dkg mélyhűtött leveles tészta
  • 60-70 dkg friss spenót
  • szerecsendió
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 tojás
  • 6 db főtt tojás
  • 50 dkg ricotta
  • 7 dkg parmezán
  • 4 ek. olívaolaj
Így készül:
Olvasszuk ki a leveles tésztát. A spenótot kevés olajon fonnyasszuk meg, szűrjük le és kissé törjük össze.
Sózzuk, borsozzuk és hozzákeverünk 2 ek. olajat, és kevés szerecsendiót. A tojást elkeverjük a ricottával és 4 dkg parmezánnal, hozzáadjuk a spenótot, és még ízesítsük. A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
A tésztát nyújtsuk ki, és gy piteformába helyezzük, úgy, hogy a tészta széle lógjon túl a peremén.
megtöltjük a spenótos masszával, elhelyezzük a tojásokat benne, és megszórjuk a maradék parmezánnal.
Fedjük be a másik lappal, jól zárjuk le. A leeső tésztából díszíthetjük a tortánkat, majd kenjük le olajjal.
Kb. 40 perc alatt készre sütjük.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése