Csokis-mogyorós kalács
A jól bevált hamburger buci receptje, a kalács tésztája. Ez nem vicc, olyan pille könnyű tészta, miért ne lenne jó kalácsnak. Megtöltöttem cukros mogyoróval és étcsokival. És láss csodát kalácsként is bevált a hambi zsömi.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
 - 2.5 dkg élesztő
 - 2.5 langyos víz
 - 3 ek. tej
 - 5 dkg cukor
 - 5 dkg vaj
 - 1 tojás
 - csipet só
 - 10 dkg darált mogyoró
 - 10 dkg porcukor
 - 5 dkg étcsoki
 
A lisztben kis mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá kevés cukrot , ráöntjük a langyos tejet. 10 perc alatt hagyjuk felfutni. hozzáadjuk a többi alapanyagot, és jól kidagasztjuk. 1 órán át pihentetjük.
Jól átgyúrjuk és 3 részre osztjuk. Kinyújtjuk mindegyiket, megtöltjük a cukros mogyoróval, és darabkákra vágott csokival. Feltekerjük mint a beiglit, és fonatot készítünk.
A fonatot koszorú formára hajtjuk, a közepébe helyezünk egy kerek formát, hogy a kalács ne keljen össze. Tejjel lekenjük a tetejét, és letakarva kelesszük duplájára.
170 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süssük készre.




Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése