Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. április 16., szerda

                                        Karikalinzer 


A legtöbb családi receptes füzetben van egy olyan kedvenc, ami a neves ünnepeken biztosan
szerepel a menüben. Nálunk az egyik, anyósom karikalinzere. Egyszerre omlós, puha, elálló, persze ha marad belőle.

Hozzávalók:

  • 45 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 citrom leve
Így készül:
A sütőporral elkevert lisztben morzsoljuk el a margarint, adjuk hozzá a porcukrot,tojást és a citrom levét. Jól dolgozzuk össze és tegyük hűtőbe 30 percre.
Nyújtsuk 3-4 mm vastagságúra, szaggassuk ki, és süssük 180 fokra előmelegített sütőben
világosra. H a kihűlt tölthetjük is sárgabaracklekvárral. Dobozban sokáig eláll.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése