Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. március 26., szerda

                                Sajtos hús zöldségszósszal

Kinyitottam a hűtőt, és konkrétan kongott. A kamrában is szinte ez a látvány fogadott.
Valahogy a vásárláshoz sem volt kedvem, így alkottam abból, amit találtam a polcokon.
Tudom, nem vagyok azzal egyedül, hogy nem roskadozik mindig az éléskamra, és azzal sem, hogy megoldjuk a rendelkezésre álló alapanyagokból a napi elemózsiánkat.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 db filézett csirkemell
  • 4 ek. liszt 
  • 2 db tojás
  • 20 dkg eidami sajt reszelve
  • olívaolaj
a szószhoz:

  • 1 db cukkini
  • 2 db sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1.5 dl főzőtejszín
  • olívaolaj
  • só,bors
Így készül:
A csirkemellet kettévesszük, és felszeleteljük. Besózzuk, beleforgatjuk a lisztbe, tojásba, majd a sajtba és tepsire rakosgatjuk. meglocsoljuk olívaolajjal, és 200 fokon pirosra sütjük.
A kockára vágott hagymát az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a szintén kockára vágott zöldségeket,sózzuk, borsozzuk és felöntjük vízzel vagy húsalaplével. Mikor puhára főtt hozzákeverjük a tejszínt, felforraljuk,leturmixoljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése