Figyelnem kell az étkezésemre, sajnos időszakosan vannak gondjaim. Ezért kipróbálok recepteket, és alkotok újakat, hogy ne csak a háztartási keksz, ropi és társai legyenek ez időre számomra az eledel.
Ezt a ropogóst lisztérzékenyek is fogyaszthatják, csak és kizárólag kukoricalisztet tartalmaz.
Teszteltem,három nap múlva is ugyanolyan ropogós volt, mint frissen.
Hozzávalók:
- 20 dkg kukoricaliszt
 - 5 dkg kukoricadara
 - 1.5 dl langyos víz
 - 1 dkg élesztő
 - kevés cukor
 - 1 tk. só
 - 1 ek. olívaolaj
 - 1 kk. őrölt kömény
 - 1 tk. köménymag
 
A langyos vízben keverjük el az élesztőt, cukrot, olajat majd az összes többi szárazanyagot.
Állítsuk össze, de legyünk türelmesek , sikér hiányában kicsit nehezen áll össze a tészta.Ha túl morzsalékos, adhatunk hozzá még kevés vizet.Nem kell keleszteni!
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, készítsünk kb. 10 ft-os nagyságú korongokat, majd süssük 180 fokon pirulásig.


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése