Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. március 28., péntek

                          Medvehagymás burgonyagombóc

Még mindig nem unjuk a medvehagymát. Viszont már nem sokáig élvezhetjük csodás ízét frissen,ezért megragadok minden lehető alkalmat, hogy készülhessen belőle valami finom.

Hozzávalók:

  • 40 dkg főtt áttört burgonya
  • 12.5 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • csipet só
  • 4 levél medvehagyma
a mártáshoz:
  • kis doboz tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
Így készül:
A medvehagymát vágjuk apróra,és a többi hozzávalóval együtt , állítsuk össze a gombóc tésztáját. Lobogó sós vízben főzzük ki. A tejfölt keverjük el a sóval, olajjal és a lepréselt fokhagymával. A gombócokat ültessük a mártásba.




                                  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése