Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. február 25., kedd

                                 Körtés-kakaós szelet

Látványos sütemény, e mellett finom és egyszerű is. Ami a legnehezebb az elkészítésében, az a körték előkészítése.

Hozzávalók:

  • 37.5 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 ek. kakaó
  • 4 dl tejszín
  • 1 citrom reszelt héja
  • 6 db körte
  • 2 dl muskotályos bor
  • 1/2 l víz
  • 10 dkg cukor
  • 1 citrom leve
Így készítsd el:
A körtéket hámozd meg, úgy hogy a szára megmaradjon. A magházukat vágd ki alulról, hogy a körték egyben maradjanak. A vizet a borral, cukorral és a citrom levével forrald fel, a körtéket állítsd bele , és takarékon főzd 5 percig. Hagyd a lében 30 percig, addig készítsd el a tésztát.
A cukrokat, a citromhéjat és a tejszínt verd fel félkemény habnak. Add hozzá a tojásokat egyenként, azután a sütőporos lisztet, és legvégén a kakaót. A körtéket töltsd meg a tésztával, a többit kanalazd egy kivajazott és lisztezett tortaformába, és  helyezd bele a körtéket egyenlő távolságra. 180 fokra előmelegített  sütőben süsd 50 percig.
Amikor kihűlt, úgy szeleteld fel, hogy mindegyik szeletre egy fél körte jusson.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése