Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. február 25., kedd

                               Moszkvai krumplis vekni

A mai kenyér nem az az igazán fényes és repedős fajta, vagyis nem az a" hű de szép kenyeret sütöttél anya", viszont attól még ropogós héjú és igen ízletes.

Hozzávalók:

  • 25 dkg héjában főtt burgonya
  • 40 dkg finomliszt
  • 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 kk. őrölt kömény
  • 2 kk. só
  • 1 kk. cukor
  • 3 dkg vaj
  • tej
  • 2,5 dl víz
Így készítsd el.
A liszteket szitáld dagasztótálba, reszeld bele a krumplit. Keverd hozzá a sót és köményt, az élesztőt kevés tejben futtasd fel a cukorral. Dagassz rugalmas kenyértésztát. Keleszd a duplájára,majd jól gyúrd át, formáld és letakarva keleszd a duplájára. A sütő aljába tegyél egy edénybe vizet, és melegítsd elő 180 fokra. A kenyeret permetezd meg vízzel, és süsd 30 percig.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése