Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. február 26., szerda

                   Kukoricagaluska gombapástétommal

A lányom nem eszi meg a gombát, gombaformájában, ezért ha éppen nem rántom sütöm vagy töltöm, akkor egész apróra vágom,  aprítom. A kukoricagaluskával jól harmonizál a gombaíz és a tárkony.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csiperke gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 10 dkg sonka vagy húsos szalonna
  • 1 csokor tárkony( lehet szárított is)
  • 1 dl tejszín
  • só bors
  • 30 dkg kukoricaliszt
  • 3 db tojás
  • pár szál tárkony só
  • 1 ek. olívaolaj
Így készítsd el:
A kockára vágott sonkát pirítsd meg a hagymával, add hozzá a szintén felaprított gombát. Néhány percig párold együtt, sózd borsozd, keverd bele a felaprított tárkonyt, és a tejszínt. Hamar megfő, ha ne elég sűrű, besűrítheted egy kevés liszttel vagy keményítővel.
A galuskához keverd össze a hozzávalókat,annyi vízzel, hogy nokedli állaga legyen, majd szaggasd ki lobogó sós vízben.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése