Sokféle almás krémes süti receptet kipróbáltam már, és mindegyik nagyon finom volt.
Legyen ez most egy kicsit az én ízlésemre alakítva.
Hozzávalók a piskótatésztához:
- 5 db tojás
 - 6 ek. víz
 - 15 dkg liszt
 - 10 dkg darált dió
 - 20 dkg cukor
 - 1 csomag sütőpor
 
- 70 dkg alma
 - 2 kk. fahéj
 - cukor
 - 1 db citrom
 - 15 dkg zabfalatok
 
- 1.5 dl tej
 - 1.5 ek. liszt
 - 1 db tojás
 - 7.5 dkg porcukor
 - pár csepp vanília kivonat
 - 7.5 dkg vaj
 
Az almát reszeld le, és ízlés szerinti cukorral és a citrom levével párold puhára. A zabfalatokat aprítógépben törd össze, és keverd a kihűlt almához.
A tejből, lisztből, és tojásból főzz sűrű krémet, majd hűtsd ki. A porcukrot a vajjal keverd habosra, és keverd el a főzött krémmel és a vaníliával is.
A tojássárgáját a vízzel, és a cukorral verd fehéredésig. A lisztet, diót és sütőport add tojásos keverékhez. A tojásfehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot, és kicsinyenként keverd a masszához.Tedd kivajazott és lisztezett kapcsos tortaformába. 180 fokra előmelegített sütőben süsd 15 percig, majd 160 fokon további 10 percig.
Vágd 3 felé , az egyik lapot töltsd meg az almával, a másik lapot a krémmel. Tetejét szórd meg porcukorral.
Szeretem az almás sütiket, ez is finom lehet, jól mutat! :)
VálaszTörlésKedves vagy! Sikere volt kis családom körében.
VálaszTörlés