Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. január 7., kedd

                                      Almás krémes

Sokféle almás krémes süti receptet kipróbáltam már, és mindegyik nagyon finom volt.
Legyen ez most egy kicsit az én ízlésemre alakítva.

Hozzávalók a piskótatésztához:

  • 5 db tojás
  • 6 ek. víz
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
az almás töltelékhez:

  • 70 dkg alma
  • 2 kk. fahéj
  • cukor
  • 1 db citrom
  • 15 dkg zabfalatok
a krémes töltelékhez:

  • 1.5 dl tej
  • 1.5 ek. liszt
  • 1 db tojás
  • 7.5 dkg porcukor
  • pár csepp vanília kivonat
  • 7.5 dkg vaj
Így készítsd el:
Az almát reszeld le, és ízlés szerinti cukorral és a citrom levével párold puhára. A zabfalatokat aprítógépben törd össze, és keverd a kihűlt almához.
A  tejből, lisztből, és tojásból főzz sűrű krémet, majd hűtsd ki. A porcukrot a vajjal keverd habosra, és keverd el a főzött krémmel és a vaníliával is.
A tojássárgáját a vízzel, és a cukorral verd fehéredésig. A lisztet, diót és sütőport add tojásos keverékhez. A tojásfehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot, és kicsinyenként keverd a masszához.Tedd kivajazott és lisztezett kapcsos tortaformába. 180 fokra előmelegített sütőben süsd 15 percig, majd 160 fokon további 10 percig.
Vágd 3 felé , az egyik lapot töltsd meg az almával, a másik lapot a krémmel. Tetejét szórd meg porcukorral.






2 megjegyzés: