Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2013. december 9., hétfő

                                  Káposztás hajtóka

 Nagymamám készítette sokszor ezt a kelt tésztát hideg , téli napokon. Egy kicsit másképp csinálom én, Fanni lányom nagy örömére. Az egyik nagy kedvence ez az étel.

hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 4 ek. olaj
  • 2 dl tej
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1 ek. cukor
  • 40 dkg reszelt káposzta
  • kevés olaj
  • só,bors,őrölt kömény
  • 2.5 dl tejszín
  • 1 ek. rétes liszt
  • 1 db tojás sárgája
Így készítsd el:
A tejet a cukorral langyítsd meg, morzsold el benne az élsztőt és hagyd felfutni.
A lisztet keverd el egy kevés sóval és az olajjal. Ha feljött az élesztő, dagassz vele tésztát.
Hagyd kelni fél órát, addig készítsd el a tölteléket.
Kevés olajon párold meg a káposztát, ízlés szerint sózd és fűszerezd, majd önts fel a tejszínnel. Keverj el benne egy kanál réteslisztet , ha besűrűsödött, lezárhatod.
A tésztát nyújts ki téglalap alakúra, kb 3 mm-re és simíts el rajta a tölteléket.
A végeit hajts be, és mint a bejglit tekerd fel. Fontos! A nyújtáshoz réteslisztet használj, nem reped meg sülés közben a tészta . Hagyd kelni még fél órát. Kend le vízzel elkevert tojássárgájával, és tedd 180 fokos sütőbe 10 percre. Vedd vissza 160 fokra újabb tíz percre, és aztán 180 fokon süsd még 10 percig .




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése