Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2013. december 10., kedd

                                     Sült meggykrém

hozzávalók:

  • 40 dkg magozott meggy
  • 4 ek. cukor
  • 1/2 csomag  vaníliás pudingpor
  • 3 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
Így készítsd el:
A meggyet a cukorral félig főzd meg, a pudingporral sűrítsd be. Én jobban szeretem a pudingport használni gyümölcsszószokhoz, mint a keményítőt. A tojásfehérjét félkeménnyé verd fel, majd kanalanként add hozzá a porcukrot úgy, hogy adagolás közben teljen el egy perc két kanál között. A meggyes krémmel töltsd félig a formákat , és csillagcsöves habzsákkal nyomd rá körkörösen a habot. Előmelegített 160 fokos sütőben kb: 10 percig süsd. Akkor jó, ha a formából bugyog ki a meggykrém.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése