Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2013. december 8., vasárnap

                                      Gyömbéres csók
                                                              csúnya de finom

hozzávalók:

  • 40 dkg őrölt mogyoró
  • 2 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 2 ek. gyömbér pálinka vagy mézes pálinka
  • 1 ek.Bourbon vaníliás cukor
  • 1 evőkanálnyi reszelt gyömbér
  • porcukor a nyújtáshoz
Így készítsd el:
A tojásfehérjét verd fel, keverd hozzá a pálinkát , majd szitáld hozzá a vaníliás cukorral elkevert porcukrot.
A habcsókmasszához először a mandula egyik részét add hozzá , majd a többivel is keverd el.
Porcukorral meghintett gyúródeszkán  kb 1/2 cm vastagságúra nyújtsd ki ,és szaggasd ki közepes pogácsaszaggatóval. kellő távolságra tedd őket, mert elterülnek. 160 fokos légkeveréses sütőben 10 percig süsd.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése