Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2013. december 15., vasárnap

                   Süllő füstölve, burgonya fánkocskával

Újabb sikeres horgászat. Így télvíz idején megy a süllő - mondják a fiúk. Az első halfüstölésem, így sikerült.

hozzávalók:

  • 1 db süllő
  • 1/2 db citrom
  • olíva olaj
  • 50 dkg burgonya
  • 10 dkg vaj
  • 1.5 dl tej
  • só , bors
Így készítsd el:
A recepthez füstölő szükséges. Kis mobil , dobozos füstölő, amiben 1 db hal fér el. Természetesen, mást is füstölhetünk benne. A halat egészben füstöld fel . A hasüregét sózd be és 25 percre tedd a füstre.

 Sózd át óvatosan. és a citrom levét facsard rá  kívül , belül. Kevés olíva olajjal is locsold meg.
Dugd be tíz percre a 180 fokra bemelegített sütőbe.
Készíts egy burgonyapürét, tedd nyomózsákba , csinálj  sütőpapírra kis halmokat ,és süsd pirulásig.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése