Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2013. december 13., péntek

                             Részeges rizs, csirkemájjal   

hozzávalók:

  • 2 bögre hosszú szemű rizs
  • kevés zsír
  • 1.5 dl félszáraz fehér bor
  • 1.5 dl húsleves
  • 15 dkg zöldborsó
  • sárgarépa a levesből
  • 10 dkg márvány sajt
  • 3 db csirkemáj
  • 3 ek. zsír
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 ek. worcestershire szósz
Így készítsd el:
A májat a zsírban süsd meg, sózd , borsozd és add hozzá az apróra vágott fokhagymát.
Keverd hozzá a worcestershire szószt , és tedd félre.
A rizst kevés zsíron, pirítsd üvegesre. Keverd hozzá a borsót, és önts hozzá annyi bort és levest, ami épp csak ellepi. Pont mintha rizottót készítenél ,kicsinyenként adagold a folyadékot, és kevergesd. Ha elfogy a bor és a leves, mielőtt a rizs megpuhulna ,vízzel pótold a folyadékot. A végén add hozzá a kockára vágott sajtot , sárgarépát és májat.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése