Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2013. november 12., kedd

                  Zöldséges csirke, sáfrányos kuszkusszal

hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • olíva olaj
  • 1 db nagyobb sárgarépa
  • kevés zeller
  • 1/2 l csirke hús alaplé
  • 2 db főtt csirkecomb
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • só, bors
  • csili paprika
  • 1 bögre kuszkusz
  • csipet sáfrány
  • 0.2 l csirke hús alaplé
Így készítsd el:
Az olíva olajon pirítsd meg a hagymát. Közben reszeld apróra a zöldségeket és add hozzá.
Párold még együtt picit, amíg a csontról lefejted a húst és apróra vágod. Keverd a zöldségekhez, öntsd fel az alaplével, add hozzá a fokhagymát, az apróra vágott csilit, sózd , borsozd. Hamar elkészül, hiszen a hús már amúgy is főtt volt, a répa és zeller pedig apró.
A tejszínnel addig rotyogtasd, míg be nem sűrűsödik.
A kuszkuszra öntsd a forró alaplevet egy csipet sáfránnyal,és fedd le míg teljesen felissza a folyadékot.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése