hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- olíva olaj
- 1 db nagyobb sárgarépa
- kevés zeller
- 1/2 l csirke hús alaplé
- 2 db főtt csirkecomb
- 1 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl főzőtejszín
- só, bors
- csili paprika
- 1 bögre kuszkusz
- csipet sáfrány
- 0.2 l csirke hús alaplé
Az olíva olajon pirítsd meg a hagymát. Közben reszeld apróra a zöldségeket és add hozzá.
Párold még együtt picit, amíg a csontról lefejted a húst és apróra vágod. Keverd a zöldségekhez, öntsd fel az alaplével, add hozzá a fokhagymát, az apróra vágott csilit, sózd , borsozd. Hamar elkészül, hiszen a hús már amúgy is főtt volt, a répa és zeller pedig apró.
A tejszínnel addig rotyogtasd, míg be nem sűrűsödik.
A kuszkuszra öntsd a forró alaplevet egy csipet sáfránnyal,és fedd le míg teljesen felissza a folyadékot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése