Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2013. november 14., csütörtök

                              A Kilimanjaro csúcsai

hozzávalók 1 nagy tepsihez :

  • 3 db tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék


Ez egy habcsók, ami annyiban más a megszokottól, hogy nem alacsony hőfokon szárítjuk több órán át, hanem magas hőfokon rövid ideig. A kísérlet működik, omlós és ropogós lett.
A sütőt melegítsd elő 150 fokra. A tojásfehérjét a cukorral vízgőz fölött verd fel kemény habbá.
Keverd el a kókuszreszelékkel, csillagcsővel ellátott habzsákból, sütőpapíros lemezre helyezz pici halmokat. Tedd a sütőbe kb: 15 percre, még szép barna lesz , de nem égett.
Halmozd a habcsókokat tányérra , és havazd be a csúcsokat porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése