Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2013. november 11., hétfő

                 Libatepertővel és sajttal töltött kifli

Márton nap alkalmából én ma egy sörkorcsolyával készültem.
Készítsétek el ti is, de ha lehet dupla adagot, hipp-hopp elfogyott.

hozzávalók:

  • 50 dkg finom liszt
  • 5 ek. liba zsír
  • 2.5 dl tej
  • 2.5 dkg élesztő
  • pici cukor
  • ízlés szerint só
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 20 dkg libatepertő
  • 1 db tojás sárgája
Így készítsd el:
A tejet a cukorral melegítsd meg, futtasd fel benne az élesztőt . A lisztet a zsírral morzsold el, ízlés szerint sózd. A add hozzá az élesztős tejet ,
és dagassz egy jó lágy tésztát.
Keleszd úgy 40-50 percig meleg helyen.
Míg pihen a tészta, a libatepertőt vágd jó apróra és reszeld le a sajtot.
A megkelt tésztát nyújts ki  kb. 4 mm vastagra, és vágj belőle egyenlő szárú háromszögeket. Töltsd meg a tepertővel és a sajttal.  Tekerd fel őket ,tedd sütőlapra és hagyd kelni még 20 percet . 
A tojássárgát keverd el egy kevés vízzel, és kend le a kifliket. A végén szórd meg a maradék sajttal. 170 fokos előmelegített sütőben 10-15 percig süsd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése