Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2013. november 14., csütörtök

     Paradicsomos tarja,rozmaringos- fokhagymás 
                            burgonyával

hozzávalók:

  • 12 szelet soványabb tarja
  • 2 dl paradicsomlé
  • 2 kk. dijoni mustár
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1,5 kg burgonya
  • 1 ág rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 jó ek. zsír
Így készítsd el:
A húst a hozzávalókkal én előző nap bepácolom, hogy jól átjárják a fűszerek. Másnap csak annyi tennivalód van, hogy tepsibe rakd, szépen egymásra lapolgatva a szeleteket egy kevés vízzel, takard le és tedd 180 fokos sütőbe úgy másfél órára.
A burgonyát pucold meg,negyedeld fel. A add hozzá az apróra vágott rozmaringot, fokhagymát. Sózd, borsozd , add hozzá a zsírt, és  ezt is süsd először lefedve 180 fokon,majd 200 fokon fedő nélkül, míg szép pirult nem lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése