burgonyával
hozzávalók:
- 12 szelet soványabb tarja
- 2 dl paradicsomlé
- 2 kk. dijoni mustár
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1,5 kg burgonya
- 1 ág rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 jó ek. zsír
- só
A húst a hozzávalókkal én előző nap bepácolom, hogy jól átjárják a fűszerek. Másnap csak annyi tennivalód van, hogy tepsibe rakd, szépen egymásra lapolgatva a szeleteket egy kevés vízzel, takard le és tedd 180 fokos sütőbe úgy másfél órára.
A burgonyát pucold meg,negyedeld fel. A add hozzá az apróra vágott rozmaringot, fokhagymát. Sózd, borsozd , add hozzá a zsírt, és ezt is süsd először lefedve 180 fokon,majd 200 fokon fedő nélkül, míg szép pirult nem lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése