Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2013. november 15., péntek

                             Narancshabos puszedli

hozzávalók:

  • 3 db tojássárgája
  • 1 db egész tojás
  • 15 dkg cukor
  • 3 ek. tejföl
  • 1 tojásnyi zsír
  • 2.5 dl méz
  • 2 kk. szódabikarbóna
  • 60 dkg liszt
  • 1 tk. fahéj
  • 1 kk. szegfűszeg
hozzávalók a mázhoz:

  • 3 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 2 ek. narancsszirup 

Így készítsd el:

A 3 tojássárgáját, az 1 egész tojást keverd ki a cukorral. Ezután add hozzá a többi hozzávalót, legvégén a lisztet. Legalább 12 órára tedd hűtőbe.
Lisztezett deszkán nyújtsd ki , kb: 5 mm vastagra, és közepes pogácsaszaggatóval szaggasd ki. Csinálj gombócokat, egy picit lapítsd meg,és tedd sütőpapíros sütőlemezre.
Kellő távolságra mert elterülnek. 160-170 fokos előmelegített sütőben süsd 15-20 percig.
A mázhoz vízgőz felett keverd kemény habbá a tojást a cukorral. Keverj el benne 2 evőkanál narancsszirupot és forgasd bele a puszedliket. Díszítheted kandírozott narancshéjjal. 5 percre dugd még vissza sütőbe 100 fokra, picit karamellizálódik a hab.


A sziruphoz 2 db narancs apróra vágott héját, levét, 18  dkg, cukrot és 1.5 dl vizet lassú tűzön addig főzd,míg gyöngyözni kezd. Szűrd le, a narancshéjat sok sütihez tudod használni. A sziruppal pedig gyönyörű fényt adhatsz pl. kalácsnak, buktának.
Keverheted krémekhez, vagy jelen esetben a tojáshabhoz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése