hozzávalók:
- 3 db tojássárgája
- 1 db egész tojás
- 15 dkg cukor
- 3 ek. tejföl
- 1 tojásnyi zsír
- 2.5 dl méz
- 2 kk. szódabikarbóna
- 60 dkg liszt
- 1 tk. fahéj
- 1 kk. szegfűszeg
- 3 db tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- 2 ek. narancsszirup
Így készítsd el:
A 3 tojássárgáját, az 1 egész tojást keverd ki a cukorral. Ezután add hozzá a többi hozzávalót, legvégén a lisztet. Legalább 12 órára tedd hűtőbe.
Lisztezett deszkán nyújtsd ki , kb: 5 mm vastagra, és közepes pogácsaszaggatóval szaggasd ki. Csinálj gombócokat, egy picit lapítsd meg,és tedd sütőpapíros sütőlemezre.
Kellő távolságra mert elterülnek. 160-170 fokos előmelegített sütőben süsd 15-20 percig.
A mázhoz vízgőz felett keverd kemény habbá a tojást a cukorral. Keverj el benne 2 evőkanál narancsszirupot és forgasd bele a puszedliket. Díszítheted kandírozott narancshéjjal. 5 percre dugd még vissza sütőbe 100 fokra, picit karamellizálódik a hab.
A sziruphoz 2 db narancs apróra vágott héját, levét, 18 dkg, cukrot és 1.5 dl vizet lassú tűzön addig főzd,míg gyöngyözni kezd. Szűrd le, a narancshéjat sok sütihez tudod használni. A sziruppal pedig gyönyörű fényt adhatsz pl. kalácsnak, buktának.
Keverheted krémekhez, vagy jelen esetben a tojáshabhoz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése