Sütőtök ? Pogácsa? A kettő együtt ? Miért ne!
hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg sütőtök, megsütve
- 10 dkg húsos szalonna
- 10 dkg zsír
- 2 ek. tejföl
- 2.5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- só
- 1 db tojás sárgája
- reszelt sajt
A lisztet a zsírral morzsold el, sózd meg. Add hozzá előre apróra vágott és megpirított szalonnát . Jól oszlasd el a sütőtököt és tejfölt. A felfuttatott élesztővel dagassz jó lágy tésztát, és keleszd a duplájára kb: egy órán át.
Szaggasd ki közepes pogácsaszaggatóval, kend le a tojássárgájával, szórd meg sajttal, és keleszd még 20 percet. 190 fokon süsd aranybarnára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése