Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2013. november 17., vasárnap

           Sörben sült bőrös karaj, vele sült zöldségekkel

hozzávalók:

  • 1,5 bőrös karaj
  • 5 szelet bacon szalonna
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só,bors
  • 1/2 doboz sör
  • 1 kg burgonya
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 2 szelet zeller
  • 5-6 gerezd fokhagyma
Így készítsd el:
 A hús bőrét irdald be, mind két irányból. Tűzdeld meg fokhagymával,sózd,borsozd minden oldalát. A baconnal borítsd be a húst, hústűvel rögzítsd. A bőrét hagyd szabadon. 
A zöldségeket karikázd fel, sózd meg, dobd hozzá a fokhagymát is.
Tedd egy kacsasütőbe, vagy más magasabb sütőedénybe aminek van teteje. Ültesd rá a húst , bőrével fölfelé, önts alá egy kevés vizet.
 Locsold meg a sör egy negyedével, és tedd a sütőbe.

Negyedóránként loccsants a húsra a sörből egy keveset. 180 fokon süsd lefedve másfél órát, majd vedd le a fedőt és még fél órát süsd 200, fokon locsolgatva a sörrel.
A végeredmény ez lesz. Ropogós bőr, puha szaftos hús és ízes zöldségek.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése