hozzávalók:
- 1,5 bőrös karaj
- 5 szelet bacon szalonna
- 4 gerezd fokhagyma
- só,bors
- 1/2 doboz sör
- 1 kg burgonya
- 3 db sárgarépa
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- 2 szelet zeller
- 5-6 gerezd fokhagyma
A hús bőrét irdald be, mind két irányból. Tűzdeld meg fokhagymával,sózd,borsozd minden oldalát. A baconnal borítsd be a húst, hústűvel rögzítsd. A bőrét hagyd szabadon.
A zöldségeket karikázd fel, sózd meg, dobd hozzá a fokhagymát is.
Tedd egy kacsasütőbe, vagy más magasabb sütőedénybe aminek van teteje. Ültesd rá a húst , bőrével fölfelé, önts alá egy kevés vizet.
Negyedóránként loccsants a húsra a sörből egy keveset. 180 fokon süsd lefedve másfél órát, majd vedd le a fedőt és még fél órát süsd 200, fokon locsolgatva a sörrel.
A végeredmény ez lesz. Ropogós bőr, puha szaftos hús és ízes zöldségek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése