Könnyű, porhanyós, ropogós , gluténmentes, nagyon egészséges ez a zsemlécske.
Olyan légiesen könnyű , mikor kelesztés után formázom . Nagyon egyszerű elkészíteni.
Picit kesernyés íze miatt , ajánlom kefir , vagy joghurt mellé.
hozzávalók:
- 30 dkg barna rizs liszt
- 2 dkg élesztő
- 1.5 dl tej
- 1 ek. olíva olaj
- só,cukor
Kevés cukorral elkevert tejben futtasd fel az élesztőt. A lisztet sózd meg, fűszerezheted is ízlés szerint, én ezt most elhagytam. Keverd hozzá az élesztős tejet, és az olajat .
Gyúrj belőle egy nagy gombócot, és egy órára tedd meleg helyre.
Kis gombócokat készíts, tedd sütőpapíros sütőlemezre, ott is hagyd még pihenni fél órát.
180 fokos sütőben süsd 20 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése