Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2013. november 19., kedd


                                      Vajas kifli

hozzávalók:

  • 45 dkg finom liszt
  • 5 dkg tönköly korpa
  • 10 dkg vaj
  • 2.5 dkg élesztő
  • 2.5 dl tej
  • só, cukor

Így készítsd el:
Pici cukorral elkevert lisztben futtasd fel az élesztőt. A vajat olvaszd fel, add az élesztős  tejhez.
A lisztet sózd, és cukrozd is ízlés szerint., és a nedves hozzávalókkal együtt dagassz jó lágy tésztát.
Tedd meleg helyre , míg duplájára nem dagad. Nyújts ki, 2-3 mm vastagra , szaggas nagyobb köröket, amit nyújts meg oválisra. Majd tekerd fel  és hajlítsd kifli formára.
Tedd sütőlemezre, keleszd még 20 percet, kend meg olvasztott vajjal, és süsd 180 fokra előmelegített sütőben kb: 20 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése