Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2013. november 10., vasárnap


                         Gombapástétom leveles tésztában

Drága unokatesóm , a gombaiparban tevékenykedik, és meglepett a minap némi gyönyörű
gombácskával.
Valami mást szerettem volna, így egy picit eltértem a megszokottaktól.

hozzávalók 10- db-hoz:

  • kb. 80 dkg csiperke gomba
  • 1 db nagy fej lila hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 nagy szelet zeller
  • csokor petrezselyem
  • 1 ek. liszt
  • 4 ek. tejföl
  • só, bors
  • 1 db tojás
  • kevés olíva olaj
  • 10 lap leveles tészta
  • 15 dkg reszelt ementáli sajt
Így készítsd el: A gombát, répát, zellert, káposztareszelőn reszeld le. A lila hagymát olíva olajon párold meg, majd add hozzá a zöldségeket. Sózd , borsozd.Víz nem kell rá, a gomba elegendő folyadékot enged magából. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, petrezselymet. Ha megpuhult, a lisztet keverd el a tejföllel és szép lassan add a gombához.
A leveles tészta lapokat már előre vedd ki a fagyasztóból.
Vágd kettőbe a lapokat, és nyújts rajtuk mind két irányba egy picit.
Tedd muffin formába az egyik lapot, a másikat 180 fokkal elfordítva rá.
Tölts bele a pástétomból , tegyél rá reszelt sajtot. A belső lapot zárd össze, vagy nyitva is hagyhatod. Kend le tojással és tedd 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 15 percre.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése