Bukta birsalma sajttal
hozzávalók:
- 80 dkg sima liszt
- 25 dkg ráma margarin
- 5 dkg élesztő
- 5 dkg cukor
- 1 dl tej
- csipet só
- 2 db tojássárgája
Az élesztőt egy pici cukorral a tejben futtasd fel.
Közben a margarint olvaszd fel, keverd el benne a tojássárgákat.
Add a liszthez a margarinnal elkevert tojást, és a felfuttatott élesztőt.
Jól dagaszd ki, és meleg helyen keleszd legalább duplájára.
Ha megkelt dagaszd át, és nyújtsd ki ujjnyi vastagságúra.
Vágj téglalapokat és töltsd meg őket csíkokra vágott birsalma sajttal.
Két végét hajtsd be, majd tekerd fel. Tedd sütőpapíros sütőlemezre, olyan távolságra ,hogy még tudjanak bőven kelni kb. 20 percig.
Tetejüket kend meg olvasztott margarinnal, és dugd a sütőbe 170 fokon.
Süsd aranysárgára . Ha kivetted a buktákat,
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése