Habos-babos szülinapi: csak nekem
hozzávalók az első laphoz:
- 20 dkg cukor
- 20 dkg finom liszt
- 2 ek. kakaó
- 1 tk. sütőpor
- 1 tk. szódabikarbóna
- pici só
- 1 db tojás
- 1.25 dl tej
- 0.5 dl olaj
- 1 tk. vanília vagy vaníliás cukor
- 1.25 dl forró víz
A recept ezen része Tücsökbogár S'mores cupcake sütije alapján készült.
Kipróbáltam, milyen lehet , ha egyben sütöm meg, nem tündértortának.
Hát így is isteni finom.
hozzávalók a második laphoz:
- 4 db tojás
- 4 ek. cukor
- 6 ek. liszt
- 4 ek. víz
hozzávalók az első lap töltéséhez:
- kb: 8 ek.sárgabarack lekvár
- 2 ek. cukor
- 3 db tojásságája
- 3 ek. cukor
- 3 púpozott ek. liszt
- 4 dl tej
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 2 ek. kakaó
- eperlekvár
- 2 ek. cukor
A habos-babossághoz :
- 6 db tojásfehérje
- 25 dkg cukor
A sütőt melegítsd elő 180 fokra légkeveréses programon.
Az első torta alaphoz a száraz összetevőket keverd össze, majd a folyékonyat is a forró víz kivételével egy másik edényben.
A folyékony hozzávalókhoz kanalanként add hozzá a szárazat.
A legvégén a forró vízzel is keverd el. Vajazz ki egy normál tortaformát és kanalazd bele.
Most mehet a sütőbe, kb:25 percre.
A sütési idő felénél,készítsd el a másik alapot.
A tojássárgákat keverd ki a cukorral,és a vízzel.
A tojásfehérjét habosra verd fel, és forgasd bele kanalanként a tojássárgás keverékhez.
Végül szitáld hozzá a lisztet, és óvatosan keverd össze.
Egy az előbbinél kisebb kivajazott tortaformába téve, süsd 15 percig 180 fokon.
készen vannak a tortalapok, most töltsük meg őket.
Először a főzött krémhez a tojássárgákat a cukorral, a liszttel és a tejjel keverd el, és főzd meg. A cukrot a vajjal keverd habosra,add hozzá a kakaót is. Ha kihűlt a főzött krém, keverd össze a kakaóssal.
A baracklekvárt a cukorral forrald fel. Vágd félbe a kakaós tortalapot és kend meg vele.
A piskótalapot vágd 3 részre. Az eperlekvárt forrald fel a cukorral és az egyik felét kend meg vele.
A másik felét tölts meg a kakaós krém egy részével.
Most tedd a kisebb tortát a nagyobbra , és kend be az egészet a maradék kakaókrémmel.
Az ét csokit gőz fölött olvaszd fel, és kanál segítségével fröcsöld össze a tortát.
A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött verd fel. Csillagcsővel ellátott habzsákból habcsókokkal boríts be az egészet.
Végre elkészült. Picit időigényes sütemény, de egy morzsáig elfogyott a szülinapomon!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése