Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2013. november 4., hétfő


                        Habos-babos szülinapi: csak nekem

hozzávalók az első laphoz:

  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg finom liszt
  • 2 ek. kakaó
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • pici só
  • 1 db tojás
  • 1.25 dl tej
  • 0.5 dl olaj
  • 1 tk. vanília vagy vaníliás cukor
  • 1.25 dl forró víz

A recept ezen része Tücsökbogár S'mores cupcake sütije alapján készült.
Kipróbáltam, milyen lehet , ha egyben sütöm meg, nem tündértortának.
Hát így is isteni finom.

hozzávalók a második laphoz:

  • 4 db tojás
  • 4 ek. cukor
  • 6 ek. liszt
  • 4 ek. víz

hozzávalók az első lap töltéséhez:

  • kb: 8 ek.sárgabarack lekvár
  • 2 ek. cukor
hozzávalók a második lap töltéséhez:

  • 3 db tojásságája
  • 3 ek. cukor
  • 3 púpozott ek. liszt
  • 4 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 ek. kakaó
  • eperlekvár
  • 2 ek. cukor
A ropogós csokihoz 8 dkg ét csoki kell.
A habos-babossághoz :

  • 6 db tojásfehérje
  • 25 dkg cukor
Így készítsd el:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra légkeveréses programon.
Az első torta alaphoz a száraz összetevőket keverd össze, majd a folyékonyat is a forró víz kivételével egy másik edényben.
A folyékony hozzávalókhoz kanalanként add hozzá a szárazat. 
A legvégén a forró vízzel is keverd el. Vajazz ki egy normál tortaformát és kanalazd bele.
Most mehet a sütőbe, kb:25 percre.
A sütési idő felénél,készítsd el a másik alapot.
A tojássárgákat keverd ki a cukorral,és a vízzel.
A tojásfehérjét habosra verd fel, és forgasd bele kanalanként a tojássárgás keverékhez.
Végül szitáld hozzá a lisztet, és óvatosan keverd össze.
Egy az előbbinél kisebb kivajazott tortaformába téve, süsd 15 percig 180 fokon.
készen vannak a tortalapok, most töltsük meg őket.
Először a főzött krémhez a tojássárgákat a cukorral, a liszttel és a tejjel keverd el, és főzd meg. A cukrot a vajjal keverd habosra,add hozzá a kakaót is. Ha kihűlt a főzött krém, keverd össze a kakaóssal.
A baracklekvárt a cukorral forrald fel. Vágd félbe a kakaós tortalapot és kend meg vele.
A piskótalapot vágd 3 részre. Az eperlekvárt forrald fel a cukorral és az egyik felét kend meg vele.
A   másik felét tölts meg a kakaós krém egy részével.
Most tedd a kisebb tortát a nagyobbra , és kend be az egészet a maradék kakaókrémmel.
Az ét csokit gőz fölött olvaszd fel, és kanál segítségével fröcsöld össze a tortát.
A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött verd fel. Csillagcsővel ellátott habzsákból habcsókokkal boríts be az egészet.

Konyhai fáklyával egy picit pirítsd meg  őket.

.
Végre elkészült. Picit időigényes sütemény, de egy morzsáig elfogyott a szülinapomon!











































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése