Mézes zserbó
hozzávalók a lapokhoz:
- 50 dkg finom liszt
- 6 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 kk. szódabikarbóna
- 2 db egész tojás
- 4 ek. folyékony méz
- 4 ek. tejföl
hozzávalók a krémhez:
- 3 db tojássárgája
- 3 ek. cukor
- 1 db. vaníliás cukor
- 3 ek. liszt
- 7 dl. tej
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 2 ek. kakaó
- 1 ek. tej
Így készítsd el:
A lisztet morzsold el a margarinnal. Add hozzá a porcukrot,szódabikarbónát,a tojásokat, mézet és a tejfölt.
Gyúrj belőle sima tésztát, és ha lehet , tedd egy éjszakára hűtőbe.
A krémhez a tojássárgákat a cukorral keverd ki, add hozzá a vaníliás cukrot , a lisztet és a tejet.
Főzd meg sűrű krémnek.
Hűtsd ki. A margarint a porcukorral keverd habosra és add a főzött krémhez.
A tészta pihentetése után , vedd 6 egyenlő részre, és késlapnyi vastagságú lapokra nyújtsd ki .
A tepsi hátlapján, amire okvetlen tegyél sütőpapírt, süsd világosra mindegyiket, és helyezd egymásra.
Ha kihűltek, töltsd meg a krémmel a lapokat.
A cukorból,margarinból, kakaóból és tejből készítsd
el a mázat .
Egy edényben addig melegítsd, míg szépen nem gyöngyözik.
Pár perc múlva oszlasd el a süteményen.
Ha kihűlt, tedd hűtőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése