Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2013. október 29., kedd

                                                 
                                           Mézes zserbó

hozzávalók a lapokhoz:

  • 50 dkg finom liszt
  • 6 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 kk. szódabikarbóna                         
  • 2 db egész tojás
  • 4 ek. folyékony méz
  • 4 ek. tejföl

hozzávalók a krémhez:                                        

  • 3 db tojássárgája                                       
  • 3 ek. cukor                                            
  • 1 db. vaníliás cukor
  • 3 ek. liszt
  • 7 dl. tej
  • 20 dkg margarin 
  • 20 dkg porcukor
hozzávalók a mázhoz:

  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 2 ek. kakaó
  • 1 ek. tej
Így készítsd el:
A lisztet morzsold el a margarinnal. Add hozzá a porcukrot,szódabikarbónát,a tojásokat, mézet és a tejfölt.
Gyúrj belőle sima tésztát, és ha lehet , tedd egy éjszakára hűtőbe.
A krémhez a tojássárgákat a cukorral keverd ki, add hozzá a vaníliás cukrot , a lisztet és a tejet.
Főzd meg sűrű krémnek.
Hűtsd ki. A margarint a porcukorral keverd habosra és add a főzött krémhez.
A tészta pihentetése után , vedd 6 egyenlő részre, és késlapnyi vastagságú lapokra nyújtsd ki .
A tepsi hátlapján, amire okvetlen tegyél sütőpapírt, süsd világosra mindegyiket, és helyezd egymásra.
Ha kihűltek, töltsd meg a krémmel a lapokat.
A cukorból,margarinból, kakaóból és tejből készítsd
el a mázat .
Egy edényben addig melegítsd, míg szépen nem gyöngyözik.
Pár perc múlva oszlasd el a süteményen.
Ha kihűlt, tedd hűtőbe.
Néhány óra múlva szépen szeletelhető, finom puha lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése