Így volt ez a köles esetében is.
Imádom a kelt tésztákat készíteni, legyen ez most egy kenyér.
Köleskenyér
Hozzávalók:
- 20 dkg főtt köles
- 20 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 10 dkg búzaliszt
- 2,5 dkg élesztő
- só
- cukor
- kb. 1 dl langyos víz
Így készítsd el:
Szitáld egy tálba a liszteket, ízlés szerint sózd meg. Én mindig adok a kenyerekhez egy pici cukrot, sokkal finomabb tőle, és az élesztőgombáknak is jót tesz.
Keverd hozzá a kölest, jól morzsold el vele.
Csinálj egy kis fészket, tegyél bele kicsi cukrot, morzsold el benne az élesztőt egy kevés langyos vízzel.
Kevés lisztet szórj rá, takard le , és 10 percig hagyd állni.
Utána a maradék vízzel jól dagaszd ki, és egy órán át pihentesd langyos helyen.
Majd dagaszd át még egyszer , tedd sütőpapíros sütőlemezre.
Vágj a tetején néhány metszést, szórd meg liszttel, takard le, és keleszd még 30-40 percet.
180 fokos sütőben fél órát süsd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése