Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2013. október 22., kedd

Ha valamire rákattanok, akkor muszáj újra és újra próbálkoznom.
Így volt ez a köles esetében is. 
Imádom a kelt tésztákat készíteni, legyen ez most egy kenyér.


                                                              Köleskenyér

Hozzávalók:


  • 20 dkg főtt köles
  • 20 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 10 dkg búzaliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • cukor
  • kb. 1 dl langyos víz

Így készítsd el:

Szitáld egy tálba a liszteket, ízlés szerint sózd meg. Én mindig adok a kenyerekhez egy pici cukrot, sokkal finomabb tőle, és az élesztőgombáknak is jót tesz.
Keverd hozzá a kölest, jól morzsold el vele.
Csinálj egy kis fészket, tegyél bele kicsi cukrot, morzsold el benne az élesztőt egy kevés langyos vízzel.
Kevés lisztet szórj rá, takard le , és 10 percig hagyd állni.
Utána a maradék vízzel jól dagaszd ki, és egy órán át pihentesd langyos helyen.
Majd  dagaszd át még egyszer , tedd sütőpapíros sütőlemezre. 
Vágj a tetején néhány metszést, szórd meg liszttel, takard le, és keleszd még 30-40 percet.
180 fokos sütőben fél órát süsd.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése