Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2013. október 22., kedd

Sokat gondolkodom azon, hogyan tudnék finom, mégis egészséges ételeket készíteni.
Annyi mindent olvasok, recepteket kipróbálok, de ez most az én saját fejlesztésű sütim.

                                                   Köles kalács



Hozzávalók:

  • 20 dkg főtt köles
  • 20 dkg zabpehely liszt
  • 4 dkg olvasztott vaj
  • 1 db vaníliás cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 db tojás
  • 1 db reszelt alma
  • őrölt fahéj
  • ízlés szerint stevia ( édesítő )


Így készítsd el:
Készíts elő 20 dkg főtt kihűtött kölest. Tedd tálba, morzsold el a zabpehely liszttel . A tejet a vaníliás cukorral melegítsd meg, morzsold el benne az élesztőt. Míg felfut, add a köleshez a citrom reszelt héját ,a fahéjjal elkevert reszelt almát. A vajat olvaszd fel, ne legyen forró csak folyékony. Keverd el benne a tojást, majd ha felfutott az élesztő, a folyékony anyagokat add a szárazhoz, és jól dogozd el. Egy laza tésztát fogsz kapni, aminek alacsony a sikértartalma, ezért minimum egy órát kell pihentetni langyos helyen letakarva.
Ha megkelt,jól dagaszd át, és tedd a kívánt formába amiben még 30-40 percig keleszd.
Közben a sütőt 180 fokon légkeverés fokozaton melegíts elő.
Tedd a sütőbe 15 percre, majd vedd vissza 160 fokra úgy 20 percre. Fontos, hogy jól átsüljön és ne égjen meg, ezért kell visszavenni a hőfokot. 20 perc után 180 fokon újabb 15-20 perc következik. Ellenőrizheted tűpróbával.
Ez a süti, a férjemnek is nagyon ízlett , pedig ő nem diétázik.
Teával igazán finom!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése