Annyi mindent olvasok, recepteket kipróbálok, de ez most az én saját fejlesztésű sütim.
Köles kalács
Hozzávalók:
- 20 dkg főtt köles
- 20 dkg zabpehely liszt
- 4 dkg olvasztott vaj
- 1 db vaníliás cukor
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 db tojás
- 1 db reszelt alma
- őrölt fahéj
- ízlés szerint stevia ( édesítő )
Így készítsd el:
Készíts elő 20 dkg főtt kihűtött kölest. Tedd tálba, morzsold el a zabpehely liszttel . A tejet a vaníliás cukorral melegítsd meg, morzsold el benne az élesztőt. Míg felfut, add a köleshez a citrom reszelt héját ,a fahéjjal elkevert reszelt almát. A vajat olvaszd fel, ne legyen forró csak folyékony. Keverd el benne a tojást, majd ha felfutott az élesztő, a folyékony anyagokat add a szárazhoz, és jól dogozd el. Egy laza tésztát fogsz kapni, aminek alacsony a sikértartalma, ezért minimum egy órát kell pihentetni langyos helyen letakarva.
Ha megkelt,jól dagaszd át, és tedd a kívánt formába amiben még 30-40 percig keleszd.
Közben a sütőt 180 fokon légkeverés fokozaton melegíts elő.
Tedd a sütőbe 15 percre, majd vedd vissza 160 fokra úgy 20 percre. Fontos, hogy jól átsüljön és ne égjen meg, ezért kell visszavenni a hőfokot. 20 perc után 180 fokon újabb 15-20 perc következik. Ellenőrizheted tűpróbával.
Ez a süti, a férjemnek is nagyon ízlett , pedig ő nem diétázik.
Teával igazán finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése