Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2017. november 5., vasárnap

                        Pásztorpite Aranymorzsa-módra



Tulajdonképp adhattam volna a "mindent bele" nevet is ennek az ételnek, de hát abból olyan sok van. Szinte minden adott volt hozzá a frigóban, persze külön-külön terveztem belőlük valamit főzni. Időhiányában viszont összegereblyéztem az összes alapanyagot.

Hozzávalók 6 főre:
  • 1 db csontozott,bőrős csülök
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db cukkini
  • 1 db patisszon
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1/2 evőkanál zsír
  • nagy csokor kapor
  • bors
  • 5 dkg liszt
  • 3 dl sűrű tejszín
  • 6-7 db burgonya
  • 1 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg reszelt cheddar sajt





Így készül:
A hagymát felaprítjuk, a zsíron kissé megpirítjuk majd fedő alatt kevés vízzel puhára pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott csülköt és kevergetjük néhány percig.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított kapor felét és felöntjük vízzel.
A krumplit sós vízben megfőzzük, leszűrjük ,majd összetörjük. Hozzáadjuk a vajat, tejet és reszelt sajtot.
Körülbelül egy óra múlva hozzáadjuk a húshoz a felkockázott cukkinit,répát és patisszont, a maradék kaprot, rászórjuk a lisztet és besűrítjük a tejszínnel. 
Hőálló edénybe átrakjuk, rásimítjuk a pürét, és 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.
























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése