Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2016. január 18., hétfő

                          Kínai káposztás sertés apró hús




Ma kínait főztem, olyan magyaros-kínait. Csak semmi fakszni, könnyen összedobható étel, osztatlan sikert aratva.
A köret is bátran variálható, hiszen rizzsel, tésztával is adhatjuk. A kuszkusz nem igazán kínai, én mégis azzal tálaltam.
Higgyetek nekem, így is nagyon finom volt.

Hozzávalók 4 főre:

  • 60 dkg sertéslapocka
  • 2 ek. olívaolaj
  • 4 ek. sötét szójaszósz
  • 1 ek. balzsamecet
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg fejes káposzta
  • bors
  • 2 ek. étkezési keményítő
Így készül:
Első lépésben a húst megtisztítjuk, és ujjnyi csíkokra vágjuk.Felhevített serpenyőbe öntjük az olajat, majd azon a húst átpirítjuk.
Hozzáadjuk a szójaszószt, balzsamecetet, zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és felöntjük vízzel hogy ellepje a húst.
A káposztát hasonló rövid csíkokra vágjuk, és amikor már a hús puhulni kezd hozzákeverjük.
Készre főzzük, majd kevés vízzel elkevert keményítővel besűrítjük az ételt.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése