Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. december 8., kedd

                               Csokoládés Cantuccini




Ünnepi készülődés újabb felvonás. Hosszan elálló, dobozolható, csomagolható szuper gasztroajándék , vagy teába áztatgatós finomság.
Nem egy pepecs munka, könnyen elkészíthető sütemény.
Olyan jó ezt a sütit a meleg szobában, egy jó könyv mellett a  forró teába mártogatni és majszolni.





Hozzávalók 2 rúdhoz:

  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg cuko1 tk. sütőpor
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 10 dkg étcsokoládé
  • csipet só


Így készül:
A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, amit elfelezünk. 4 centi széles lapos rudakat formálunk, majd 20 percig sütjük egyben.
A sütőből kivéve néhány perc hűlés után, ujjnyi ferde szeleteket vágunk, és visszatesszük a sütőbe még 10 percre 160 fokon.
Amint kihűlt jól zárható dobozba tesszük, hosszan eltartható.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése