Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. szeptember 1., kedd

            Panzerotti padlizsánnal és paradicsommal töltve




A kelt tészták mindig is elvarázsoltak. Az olasz ételek nem kevésbé. A panzerotti, az egyszerű alaptészta olajban kisütve, különféle finomságokkal töltve.
Mostanában padlizsánt-paradicsommal, paradicsomot-padlizsánnal ennék, így hát eme elegy került a panzerottimba is.

Hozzávalók 20 db panzerottihoz:
a tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1.5 dl meleg víz
  • 1 tk. cukor
  • 1 tk. só
a töltelékhez:
  • 1 db közepes padlizsán
  • 3 db paradicsom
  • 1 ek. olívaolaj
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 15 dkg mozzarella sajt
  • olaj a sütéshez
Így készül:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk és két órát kelesztjük. Majd átgyúrjuk és még egy órát kelesztjük.
Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket: 
A padlizsánt héjastól felkockázzuk, ahogy a paradicsomot is, de azt előtte meghámozzuk.
Az olajon megpirítjuk a padlizsánt, hozzákeverjük a paradicsomot, az összezúzott fokhagymát és sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, amíg jól besűrűsödik.
A megkelt tésztát kb: 2 mm vastagra nyújtjuk, és 10 cm átmérőjű szaggatóval köröket szúrunk ki.
A körök egyik felébe tölteléket teszünk, erre egy-egy kocka sajtot rakunk, és félbehajtjuk a tésztát. Jól lenyomkodjuk a széleket és bő, forró olajban kisütjük a panzerottikat.
Addig sütjük, míg jól felfúvódnak a párnácskák, és világos arany színt kapnak.
Frissen tálaljuk, fokhagymás tejfölbe mártogatva fogyasztjuk .








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése