Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. augusztus 30., vasárnap

                                Szedres-túrós tekercs




Csak úgy roskadozik a tüske nélküli szedrem. Nagyobb mennyiségből szörp és lekvár készült, persze marékszámra habzsoljuk, és jut belőle süteménybe is.
Nagyon magas a vas  és C- vitamin tartalma. A gyümölcse mellett, megszárított leveleiből teát készíthetünk.

Hozzávalók a piskótához:

  • 5 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 12.5 dkg liszt
  • 2 tk. sütőpor
a krémhez:
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg túró
  • 2.5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 cs. vaníliás puding
  • 1 citrom héja
  • 1/2 citrom leve
  • 15 dkg szeder + a díszítéshez
  • porcukor





Így készül:
A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgáját, majd a sütőporral összeszitált lisztet.
Kb: 30 x 30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 8 percig sütjük. Még melegen szorosan feltekerjük.
A krémhez a tejet a cukorral és pudingporral felforraljuk, és lehűtjük. Habosítjuk a puha vajjal, a jól áttört túróval, reszelt citromhéjjal, citromlével.
Az érett szedret egy edénybe tesszük, és két percig főzzük. Átpasszírozzuk egy szitán és hozzákeverjük a túrós krémhez. Betöltjük a piskótát és egy órát hűtjük szeletelés előtt.
Porcukorral és szederrel díszíthetjük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése