Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. június 16., kedd

                                   Padlizsános rakott hús




Nagy kedvencünk a padlizsán.Természetesen nyáron jóval többet fogyasztunk belőle, hiszen a kertben is szépen terem.
Az étel neve lehetne éppen padlizsán lasagne is, mert a tészta helyett a padlizsánt rétegeztem. 

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 db nagyobb padlizsán
  • 20 dkg mozzarella sajt
  • 1/2 l paradicsomsűrítmény
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olívaolaj
  • bors
  • 10 dkg reszelt sajt
a besamel mártáshoz:
  • 10 dkg vaj
  • 10 ek. liszt
  • 3/4 l tej
  • őrölt fehér bors 
Így készül:
Elkészítjük a besamelt: Az olvasztott vajon kissé megpirítjuk a lisztet, majd felöntjük a tejjel. fűszerezzük és mártássá forraljuk.
A padlizsánt 1 centis szeletekre vágjuk, és az olajon mindkét oldalán megpirítjuk. Kivesszük a serpenyőből a szeleteket, majd a darált húst is megpirítjuk a fennmaradt olajon. Felöntjük a paradicsomsűrítménnyel, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
Egy kisebb, magasabb tepsi aljára leteszünk egy sor padlizsánt, majd egy réteg szószos hús jön. Felszeletelt mozzarella után újra ismételjük a rétegezést, míg el nem fogynak az összetevők.
Befejezésként az egészet lezárjuk a besamellel, megszórjuk sajttal és 170 fokon sütjük 40 percig.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése