Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. május 20., szerda

           Joghurtos zöldségleves petrezselymes galuskával



Semmi extra, egy pár friss tavaszi zöldségféle, némi joghurt, sok-sok petrezselyem, és egy kellemesen üde leves a végeredmény.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 db új karalábé
  • 3 db új sárgarépa
  • 2 db új petrezselyemgyökér
  • 2 db újburgonya
  • 2 ek. olaj
  • 2 l zöldségalaplé v. víz
  • 2 dl natúr joghurt
  • bors
  • petrezselyem
a galuskához:
  • 1 tojás
  • 1 tk. olaj
  • liszt amennyit felvesz
  • 4-5 szál petrezselyem
Így készül:
A zöldségeket felszeleteljük, majd centi széles csíkokra vágjuk azokat. Az olajon kissé megpároljuk, és felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, aprított petrezselymet adunk hozzá. Puhulásig főzzük a levest, majd hozzákeverjük a joghurtot és összeforraljuk.
A galuskához összekeverjük a hozzávalókat, és kiskanállal a levesbe szaggatjuk.
Néhány perc főzés után elkészült a zöldségleves.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése