Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. május 18., hétfő

                            Paradicsomos marhalapocka 



Egy jó hentes mindig áldás. Jelen esetben is így volt ez. Olyan húst kaptam az én aranyos hentesbácsimtól, hogy... ahh!
A legfontosabb minden esetben az alapanyag. Természetesen az is fontos, hogyan készítjük el az adott ételt, és ugye ott van még a szívvel-lélekkel dolog is.
Mindent összevetve, finoman szétomló, zamatos, szaftos hús főtt a sütőben.
Hosszadalmasabb a főzési idő, de aki elkészíti nem fogja megbánni!

Hozzávalók 4 főre:

  • 1,5 kg marhalapocka
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 3/4 l paradicsomlé
  • bors
  • 1 dl olaj

Így készül:
A húst megtisztítjuk, lehártyázzuk, és 2 centis szeletekre vágjuk.A sárgarépát feldaraboljuk, a fokhagymát gerezdekre szedjük. Az egészet sózzuk, borsozzuk, lehetőség szerint cserépedénybe tesszük majd felöntjük a paradicsomlével és olajjal.
150 fokon 3-3,5 órára sütőbe tesszük. Petrezselymes burgonyával tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése