Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. május 27., szerda

                                   Fekete-erdő muffin


Sűrű a kamaszfiúk jövés-menése nálunk. A "dühöngő" kialakítva: próbaterem, X-box, vízi pipa stb, stb...
Ami számomra a legfontosabb, hogy tudom szem előtt vannak, és mindig jól érzik magukat nálunk. Az pedig hogy a főztömet még a suliban is emlegetik...olyan jó érzés. A legutóbbi alkalommal sem hagyhattam őket süti nélkül sem, és ez a gyors süti újra sikert aratott.

Hozzávalók 12 db-hoz:

  • 12 tk. cseresznye v. meggy dzsem
  • 26 dkg finomliszt
  • 2 1/2 tk. sütőpor
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • 3 ek. kakaópor
  • 8 dkg étcsokoládé
  • 2 tojás
  • 12 dkg barna cukor
  • 12,5 dkg puha vaj
  • 2,2 dl joghurt v. aludttej
a díszítéshez:
  • 2 dl tejszín
  • cukor ízlés szerint
  • cseresznye v. meggy dzsemből 1-1 szem gyümölcs
Így készül:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A sütőformába belehelyezzük a papírformákat. 
Első lépésben elkeverjük az átszitált lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, kakaóval és a feldarabolt csokoládéval.
Egy másik edényben a cukrot jól kikeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a tojásokat és a joghurtot.
A száraz és nedves összetevőket összekeverjük, és 1-1 evőkanállal a formákba teszünk. Mindegyikre egy teáskanál dzsemet teszünk, majd elosztjuk a maradék masszát befejezésképpen a formákban.
20-25 percig sütjük a muffinokat. Mikor kihűltek, cukorral felvert tejszínhabbal díszítjük, és egy szem gyümölccsel.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése