Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. április 21., kedd

                                 Gesztenyehabos tekercs



Imádom a gesztenyepürét! Igen ám, de most nem az készült. Kakaós piskótatekercsbe töltöttem a habos gesztenyét. Semmi vaj, semmi plussz cukor. Könnyű az egész sütemény, piskótától a habig.





Hozzávalók a piskótához:

  • 5 tojás + 1 tojásfehérje
  • 5 ek. kristálycukor
  • 3 ek. liszt
  • 2 ek. kakaópor
  • 1 ek. étkezési keményítő
A gesztenyehabhoz:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 2.5 dl habtejszín
  • 1 cs. habfixáló
Így készül:
A hat darab tojásfehérjéből és a cukorból verjünk kemény habot. Adjuk hozzá egyenként a tojássárgákat, majd kanalanként a kakaóval és keményítővel elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. A sütőpapírt lehúzzuk a piskótáról és konyharuhával szorosan felcsavarjuk. Így hagyjuk kihűlni. A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten felengedjük és krumplinyomón áttörjük. 
A tejszínt félig felverjük, majd a fixálóval keményedésig továbbverjük. A gesztenyemasszát néhány kanál tejszínhabbal simára keverjük, ezután a többi habbal laza mozdulatokkal elkeverjük. Betöltjük a piskótába. Legalább egy órára hűtőbe tesszük, és óvatosan felszeleteljük. A tetejét olvasztott csokoládéval díszíthetjük.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése