Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. április 13., hétfő

                                 Vajas kifli zabpehellyel

Az ötletet egy újságban olvasott recept adta. Nagyon picit átköltöttem, bár az eredeti is tökéletes lett volna. Mondanom sem kell ugye, hogy a zabpehelytől pillekönnyű kiflik sültek ki. Ja és azt sem, hogy nekem csak egy harapás jutott, hogy meózhassam, mielőtt bloggolom.


Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 30 dkg BL 80 liszt
  • 10 dkg finom zabpehely
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tk. cukor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 3 dl tej
  • 2 tk. só
  • 1 tojássárgája
Így készül:
A lisztet és a zabpelyhet egy tálban összekeverjük, megsózzuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, langyos cukros tejben felfuttatott élesztőt, és jól kidagasztjuk a tésztát.
Szobahőmérsékleten a duplájára kelesztjük, majd körré nyújtjuk, úgy fél centi vastagságban.
Nyolc cikkre osztjuk és a szélesebb végétől feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a kifliket, lekenjük kevés vízzel elkevert tojássárgájával, megszórjuk zabpehellyel és 20 percig pihentetjük.



A sütőt előmelegítjük 200 fokra, az aljába hőálló tálba vizet teszünk, hogy gőz keletkezzen. Bespricceljük a sütőt is, és berakjuk a kifliket. Légkeveréses fokozaton 25 percig sütjük, és a kész kifliket is bespricceljük hideg vízzel.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése